Nieuws

Makeport Mercurius zet zich in voor het creëren van werkgelegenheid in de maakregio van Oost-Groningen. Dit door het onderwijs en het bedrijfsleven te helpen met het uitvoeren van uitdagende innovatie-opdrachten.

Het doel? Creëren van sterkere bedrijven, waardevolle werkervaringsplekken en meer werkgelegenheid. Samen maken ze de regio toekomstbestendig en (economisch) sterk. Dankzij o.a. Nationaal Programma Groningen (NPG) maakt het een gebied waar het aantrekkelijk leven, wonen en werken is. NPG neemt de proef op de som en wijdt een werkbezoek aan Makeport Mercurius; broedplaats voor leerlingen, studenten en bedrijven in voormalig Philipsfabriek (Stadskanaal).

Werkbezoek NPG kers op de taart

Op dinsdag 11 oktober een warm ontvangst bij Makeport Mercurius, door Maarten van der Vlist – hubmanager. “Ontzettend fijn dat NPG op locatie komt om te zien hoe het er bij Makeport Mercurius aan toe gaat. We staan voor een fijne en veilige (werk)omgeving waar creativiteit en innovatie centraal staan. De kansen die gecreëerd worden voor en door jongeren en oriënterenden op de arbeidsmarkt smaakt naar meer.” vertelt van der Vlist enthousiast. “Dat NPG nu op locatie kan proeven van deze ambiance en ontwikkelingen, moet ook voor hen een kers op de taart zijn. Want Makeport Mercurius is één van de projecten waar maar liefst 100 miljoen euro voor is vrijgemaakt door Toukomst (onderdeel van NPG).”.

Siem Jansen, directeur Nationaal Programma Groningen: “Je ziet de vooruitgang. Het concept krijgt meer vorm. Het aantal projecten waarbij ondernemers en onderwijs samenwerken groeit bijna letterlijk met de dag.”.

Toekomstbestendig bedrijfsleven

Nieuwe samenwerkingen worden mogelijk gemaakt met nieuwe verdienmodellen als resultaat. Waarbij de regio weer profiteert van de terugvloeiende inkomsten daarvan. Zo creëer je een sterke maatschappij met een toekomstbestendig bedrijfsleven én volop ruimte voor opleiding en werkgelegenheid.

Vragen? Mail ons!

info@makeport.nl

Vragen en contact

Heb je vragen? Neem contact op via:
info@makeport.nl 
06 – 33 08 80 97 (Maarten van der Vlist)

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
ontvang nieuws in jouw mailbox.


Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

  • de financiële steun van het Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon;
  • het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland; en
  • de Regio Deal Oost-Groningen.