Gemaakt door Anne Caesar

In mei 2023 ging het ‘Mercurious: Boomtownweering’ project van start in het bruisende Stadskanaal. Grand Theater, Stichting Tussenland, Museum Philips Stadskanaal en Makeport Mercurius sloegen de handen ineen. Het resultaat? Een meeslepende audiowandeling die je vanaf 30 mei 2024 meevoert over het eens zo levendige Philips-terrein, nu omgedoopt tot het Mercurius Business Park.

Over de audiowandeling

Verschillende oud Philips-medewerkers, mensen die op het huidige terrein werken en anderen die een connectie met Philips Stadskanaal hadden zijn geïnterviewd door Stichting Tussenland. Dat heeft uren aan audiomateriaal opgeleverd. Hun verhalen, met veel geschiedenis en persoonlijke anekdotes, zijn verwerkt in de audiowandeling. Ze vertellen over hun werk en belevenissen in de tijd dat Philips hier gevestigd was. Natuurlijk komt ook de toekomst van het terrein aan de orde.

Meld je aan

Stap in de voetsporen van de geschiedenis terwijl je de route van de audiowandeling volgt. Bij elke stop beleef je een verhaal dat zich op die plek heeft afgespeeld tijdens het Philips-tijdperk.

Benieuwd naar de bijzondere verhalen uit het verleden van het voormalig Philips-terrein? Meld je hier aan of ga naar de website van het Philips Museum!

Wil je je nu alvast verdiepen in de Philips-geschiedenis? Bekijk dan de digitale krant, gemaakt door Grand Theater.