“Makeport Mercurius zorgt ervoor dat je kansen kunt zien en deze ook pakt!”

 

Remco van Suchtelen is sinds 1996 werkzaam en woonachtig in Stadskanaal. Al jaren heeft hij nu zijn eigen bedrijf. Daarnaast ondersteunt hij ondernemers om beter te ondernemen.

“Ik was rayondirecteur bij de ING bank in de regio. Daarna ben ik vijf jaar Directeur Vastgoed bij een woningcorporatie geweest. Nu werk ik als zelfstandig ondernemer voor de bank voor en door ondernemers: de Kredietunie.”, vertelt Remco. Hij werkt veel en nauw samen met diverse accountants en advocaten, zodat hij zijn klanten het beste advies kan geven en de juiste ondersteuning.

Als initiatiefnemer van de Kredietunie Veenkoloniën & Oostermoer kijkt hij verder dan alleen de cijfers.  “Mens en ondernemers zijn net zo belangrijk. Wij werken plaatselijk. Doordat we de mensen goed kennen kunnen we het verschil maken bij kredietverlening. Met heel veel plezier coachen we zo onze kredietnemers.”

 

Uniek initiatief

Welke rol hem dan op het lijf geschreven is? Penningmeester! Dit is dan ook de rol die hij vervult binnen de coöperatie. We vroegen Remco hoe hij de toekomst van Makeport Mercurius voor zich ziet:. Hierop antwoordt hij: “Heel rooskleurig. Het is uniek dat ondernemers het voortouw nemen om een initiatief waar ondernemers, onderwijs en alle inwoners uit de regio bij elkaar komen op te pakken. In een uitdagende omgeving opgezet en gestimuleerd door ondernemers. Er zijn zoveel kansen, vooral in de techniek, dat je zo aan het werk kunt of ondernemer kunt worden. Makeport Mercurius zorgt ervoor dat je de kans kunt zien en deze ook pakt!”

 

“Makeport Mercurius draagt bij aan een goede leefbaarheid van Stadskanaal en de regio.”

 

Makeport Mercurius en Kredietunie: elkaar versterken in financieel opzicht

Als Remco kijkt naar wat hij met zijn onderneming kan betekenen voor de coöperatie, dan denkt hij  (potentiële) ondernemers te kunnen helpen met advies. Advies over hoe je een onderneming kunt starten en ook tot bloei laat komen. Ook bij het financiële stukje kan hij ondersteuning bieden. Met uiteindelijk het doel dat het initiatief gaat bijdragen aan een goede leefbaarheid van Stadskanaal en de regio. Deze doelstelling sluit dan ook perfect aan bij de doelstelling van de Kredietunie. “Zuid-Oost Groningen biedt ontzettend veel kansen op het gebied van scholing en werk. Zowel voor de ondernemer als de werknemer. Met Makeport Mercurius helpen we en stimuleren we scholieren, studenten, werkzoekenden en (aankomende) ondernemers kansen te zien en te pakken!” Remco besluit dan ook: “De Kredietunie en Makeport Mercurius vullen elkaar heel goed aan.”

Vragen? Mail ons!

Vragen? Mail ons!

info@makeport.nl

Vragen en contact

Heb je vragen? Neem contact op via:
info@makeport.nl 
06 – 33 08 80 97 (Maarten van der Vlist)

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
ontvang nieuws in jouw mailbox.


Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

  • de financiële steun van het Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon;
  • het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland; en
  • de Regio Deal Oost-Groningen.