Leerlingen en studenten Sportparklaan maken ontwerp voor Makeport Mercurius

 

Een groep leerlingen van Ubbo Emmius Sportparklaan en studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs is aan de slag gegaan met een ontwerp voor Makeport Mercurius in Stadskanaal. Op het voormalige Philipsterrein staan een aantal gebouwen die een nieuwe inhoud moeten krijgen. Vanuit Makeport Mercurius is het de bedoeling om ondernemers en onderwijs te versterken en de economie aan te jagen door nieuwe samenwerkingen. Makeport Mercurius is in 2019 opgericht vanuit lokale MKB-bedrijven, financiële instellingen, Noorderpoort Beroepsonderwijs en Ubbo Emmius en de gemeente Stadskanaal.

De leerlingen uit de derde klas van het vmbo zijn aan het nadenken over de invulling van het grote gebouw, waar nu de foto’s op zijn geplaatst. Het bestuur van Makeport Mercurius heeft de leerlingen gevraagd met een voorstel te komen voor de indeling en de kleuren aan de binnenkant en de kleurstelling van de buitenkant. Eigenlijk stappen ze hiermee in de wereld van een architect.

Wat het project extra bijzonder maakt is dat er leerlingen van verschillende opleidingen meedoen aan het maken van het ontwerp. Leerlingen Zorg en Welzijn (Z&W), Produceren, Installeren en Energie (PIE), Service, Business en Media (SBM) en Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) uit klas 3 van Ubbo Emmius Sportparklaan werken hierin samen om tot een goed plan te komen.

Studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs zijn plannen technisch aan het uitwerken. Studenten Bouwkunde kijken naar de technische mogelijkheden en maken daar een voorstel bij.

Het voorstel van de leerlingen en studenten wordt betrokken bij de definitieve plannen voor Makeport Mercurius. Het bestuur van Makeport Mercurius is blij met de input van de leerlingen en studenten. De leerlingen kijken met een heel andere blik naar zo’n gebouw dan volwassenen en dat kan verrassende en heel waardevolle inzichten geven.

Vragen? Mail ons!

info@makeport.nl

Vragen en contact

Heb je vragen? Neem contact op via:
info@makeport.nl 
06 – 33 08 80 97 (Maarten van der Vlist)

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
ontvang nieuws in jouw mailbox.


Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

  • de financiële steun van het Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon;
  • het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland; en
  • de Regio Deal Oost-Groningen.