“Niet wachten op een multinational, maar zelf kansen creëren”

 

Kirstin Smid is eigenaar van communicatie- en designbureau Puuridee in Stadskanaal. Ze is geboren en getogen in Stadskanaal en na haar studietijd teruggekeerd om hier een onderneming te starten. En met deze onderneming is ze nu met name actief in de regio.

“Ik ben ondernemer en mede-eigenaar van Puuridee, PuurPubliek en Screencom. Puuridee is als marketing- en communicatiebureau het meest actief in en verbonden met de regio. We werken zowel voor het bedrijfsleven als voor onderwijsinstellingen.”, vertelt Kirstin trots. En laten dit nu ook nét de doelgroepen zijn waar Makeport Mercurius zich op richt. De coöperatie wil een broedplaats zijn waar leerlingen, studenten en bedrijven de kans krijgen zich te ontwikkelen. De kennis van Kirstin en Puuridee van deze sectoren is dan ook van waarde voor de coöperatie.

Als eigenaar is Kirstin verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering: “Van visie op onze firma tot het samenstellen van het team en het vat houden op het operationele proces. Daarbij voel ik me ook verbonden met de regio, dus waar we kunnen bijdragen aan een sterkere omgeving, pakken we graag onze rol’.” Voor wie zich afvraagt wat Kirstin dagelijks zoal doet als communicatieadviseur, legt ze uit dat ze graag meedenkt met opdrachtgevers over hun positionering in de markt en de uitwerking van de marketing.

 

“Onze regio biedt volop mogelijkheden en de huidige tijd vraagt om continue vernieuwing van onderwijs én bedrijfsleven. Om kansen te benutten en creëren, is samenwerking de enige manier om écht iets te bereiken.”

 

Wat betekent Puuridee voor Makeport Mercurius? “Puuridee kan de coöperatie en leden ondersteunen bij de marketing van hun nieuwe producen en initiatieven. Daarbij denken we vanuit hun verdienmodel mee over de marketingkansen. En we voeren, nadat de strategie is vastgesteld, ook het communicatiemanagement uit,” schetst Kirstin. “We werken al jaren voor organisaties in onze regio en zagen continu dat zij wel wilden vernieuwen, maar de capaciteit of juiste partner niet hadden. Daarom is die samenwerking die Makeport gaat faciliteren ook zo waardevol.”

 

Enthousiasme en teamwork

Het opzetten van een initiatief als Makeport Mercurius kost tijd. Veel tijd. Er moet ontzettend veel werk verzet worden om niet alleen het idee van het initiatief te beschrijven, maar ook hier vorm aan te geven. Praktische zaken als gesprekken voeren met subsidieverstrekkers en het notuleren bij bestuursvergaderingen horen erbij. “Al met al is iedereen zó gemotiveerd om Makeport Mercurius vorm te geven, dat het echt teamwork is! Die samen- en wisselwerking vind ik erg leuk”, vertelt ze enthousiast.

 

De toekomst van Makeport door de ogen van Kirstin

Kirstin ziet de coöperatie Makeport Mercurius verdienmodellen ontwikkelen die er nu nog niet zijn. “Echt vanuit het gebied, dus niet wachten op een grote multinational die niet komt of misschien na tien jaar weer weggaat. Met als reden dat het ergens anders goedkoper is om te produceren. Laten we de waarde in het gebied houden en aan de regio laten toekomen.”

En wat kan de coöperatie betekenen voor haar eigen onderneming? Niet alleen het inspireren tot of zelfs meedenken over innovatiekansen, maar ook het vinden van de aansluiting bij de juiste ‘collega-bedrijven’, subsidiemogelijkheden, en leerlingen of studenten die meewerken. Zo versterkt de ene partij de andere. “Als het onze opdrachtgevers goed gaat, dan hebben wij ook volop kansen om marketing en communicatie voor ze uit te voeren.” En zo ziet Kirstin volop kansen voor de regio!

Vragen? Mail ons!

Vragen? Mail ons!

info@makeport.nl

Vragen en contact

Heb je vragen? Neem contact op via:
info@makeport.nl 
06 – 33 08 80 97 (Maarten van der Vlist)

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
ontvang nieuws in jouw mailbox.


Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

  • de financiële steun van het Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon;
  • het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland; en
  • de Regio Deal Oost-Groningen.