“We hebben veel concurrenten kapot zien gaan door stilstand. Ontwikkeling en vernieuwing meenemen in de economische versterking van de regio. Dat is het doel van Makeport Mercurius”.

 

Martin van der Leest is CEO van SealteQ. Hij neemt zijn kennis van innovatie en ervaring met het realiseren van gezonde groei mee naar Makeport Mercurius.

“35 jaar geleden begon ik bij SealteQ en heb me altijd al beziggehouden met ontwikkeling en vernieuwing. Die innovatieve kant van het verhaal draagt écht bij aan de groei van een bedrijf. Dat voeg ik graag toe aan wat er allemaal gebeurt bij Makeport.”, vertelt Martin. “Dat aanwakkeren van lokale ondernemers. Dat is waar ontwikkeling begint. Veel ondernemers zijn actief in het bedrijf, maar werken minder vaak AAN het bedrijf.”

 

De toekomst van Makeport

Martin is zeer te spreken over de inzet van alle betrokkenen bij Makeport: “Het oude fabrieksgebouw van Philips wordt opgeknapt en is een mooie basis voor al onze activiteiten. Het is geweldig om te zien hoe alle bedrijven, scholen en instellingen, die gelinkt zijn aan Makeport, zich de afgelopen twee jaren volledig hebben ingezet.”, vertelt hij. Dit belooft wat voor de toekomst. “We willen de scholieren en jongeren voor de regio behouden. En zo creëren we een ontmoetingsplek voor ze, waar ze praktijkonderwijs krijgen die aansluit bij wat in de regio nodig is. Ook faciliteren we mogelijke start-ups en creëren een plek waar we elkaar fysiek kunnen zien en spreken. Zo zien ze wat er allemaal gebeurt en mogelijk is. Dat is belangrijk voor de toekomst van de regio.”

 

“Ook SealteQ is ontstaan uit een éénpitter. Dus het faciliteren van start-ups en crosslinking zijn heel belangrijk.”

 

Focus op de visie

“Als ‘founders’ van Makeport focussen wij ons vooral op de visie die we ontwikkelen.”, aldus Martin. Dit zorgt voor een samenhang binnen de groep. “Samen delen we kennis en ervaring, enthousiasmeren we mensen en laten we ze groeien in eigen kracht. Hier ligt veel overlap tussen Makeport en SealteQ.”

 

Vragen? Mail ons!

Vragen? Mail ons!

info@makeport.nl

Vragen en contact

Heb je vragen? Neem contact op via:
info@makeport.nl 
06 – 33 08 80 97 (Maarten van der Vlist)

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
ontvang nieuws in jouw mailbox.


Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

  • de financiële steun van het Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon;
  • het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland; en
  • de Regio Deal Oost-Groningen.