“Mensen bellen uit zichzelf op om te vertellen hoe leuk ze het vinden dat we hiermee bezig zijn.”

 

Maarten van der Vlist is commercieel manager bij GAP Academy en Dok4. Daarnaast is hij, als Hub Manager, sinds 1 april verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen Makeport Mercurius.

“Voor GAP Academy waren we op zoek naar een locatie in Stadskanaal. Zo hoorde ik van Makeport Mercurius en raakte ik enthousiast. Ik begreep ook dat ze iemand zochten om de route van de hub uit te zetten”, vertelt hij.

Makeport Mercurius staat voor werk, welzijn en welvaart aanjagen. De taak van Maarten is om de opdracht concreet te maken. Een plan maken, tijdspad uitstippelen en handen en voeten geven aan de uitgangspunten van Makeport Mercurius als coöperatie. “Iedereen enthousiast maken en de nodige zaken regelen, daar ben ik goed in. Ik besprak mijn wens met de directie bij GAP Academy en kreeg de ruimte om te solliciteren.”

Rol in de hub

Als hub manager geeft Maarten uitvoering aan de opdrachten van het bestuur. Hij regelt de facilitaire zaken, is het eerste aanspreekpunt voor bedrijven en onderwijsinstellingen, houdt zich bezig met ledenwerving en haalt opdrachten binnen.

“Door activiteiten op te zetten leggen we de verbinding tussen het onderwijs, we hebben een ondernemersavond georganiseerd. En we zijn bij andere hubs geweest, om te kijken hoe ze het daar doen. Verder heb ik bedrijven bezocht die geïnteresseerd zijn, innovatie opdrachten ontvangen voor leerlingen van de scholen die samenwerken met Makeport Mercurius en bestuurders vanuit de overheid en gemeentes ontvangen en rondgeleid. Al veel gedaan dus, in een korte periode!”

 

“Makeport Mercurius is straks een ecosysteem voor Stadskanaal en omgeving, als het gaat om maken en de maakindustrie.”

 

Blik op de toekomst

Kijkend naar de toekomst zegt Maarten: “Makeport Mercurius is straks een ecosysteem voor Stadskanaal en omgeving, als het gaat om maken en de maakindustrie. Van cultuur tot industrie zijn er voor jong en oud straks bedrijvigheid en activiteiten te vinden, die bijdragen aan het welzijn en de welvaart in Oost-Groningen. De ambitie is om een stevig fundament te leggen, zodat er straks 1.500 mensen hier op het terrein werken, onderwijs volgen of bezig zijn met cultuur.”

Effect op de regio

Dat de hub veel impact op de regio heeft, merkt Maarten maar al te goed. “Mensen bellen uit zichzelf op om te vertellen hoe leuk ze het vinden dat we hiermee bezig zijn. Vaak ook omdat ze vroeger zelf iets met Philips hadden of bijvoorbeeld omdat ze langs willen komen om het met eigen ogen te bekijken.”

Persoonlijk begrijpt hij dat heel goed: “Mijn vader werkte voor Philips in het zuiden van het land. We zijn verhuisd omdat hij in Stadskanaal ging werken. Philips heeft een grote rol gespeeld in mijn leven, dus is het leuk om een stukje erfgoed weer nieuw leven in te blazen. Het doel is wel om straks te spreken van het Makeport Mercurius-terrein, in plaats van het Philipsterrein,” zegt hij met een knipoog.

Vragen? Mail ons!

Vragen? Mail ons!

info@makeport.nl

Vragen en contact

Heb je vragen? Neem contact op via:
info@makeport.nl 
06 – 33 08 80 97 (Maarten van der Vlist)

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
ontvang nieuws in jouw mailbox.


Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

  • de financiële steun van het Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon;
  • het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland; en
  • de Regio Deal Oost-Groningen.