“De sleutel voor de regio is werk, werk en innovatie.”

 

Eric Vos is samen met Raimon Warta eigenaar van Witec. Daarnaast is hij ook algemeen directeur van de organisatie. Witec is leverancier van fijnmechanische onderdelen en hightech componenten.

“Wij zijn geboren en getogen in Stadskanaal en omstreken.” zo vertelt Eric. “Dit maakt dat wij betrokken zijn bij het initiatief van Makeport. Als founder van de coöperatie zetten wij ons graag in voor de regio. En dan met name voor de maakindustrie.” Dit is een ambitie waar Makeport zich ook voor inzet. Witec is dan ook een mooie aanvulling en versterking voor de coöperatie. “En andersom dient Makeport Mercurius ook als een versterking voor Witec.”, vult Eric aan.

 

Werken in de techniek

Eric vindt het belangrijk dat inwoners uit de regio kennis maken met de uitdagende en interessante maakindustrie. Een industrie wat zich continu blijft innoveren. “Kinderen, ouderen, studenten en werkzoekenden geïnteresseerd krijgen voor een baan in de techniek. Dat is het doel. Daar willen wij ons voor inzetten.”

 

“Kinderen, ouderen, studenten en werkzoekenden geïnteresseerd krijgen voor een baan in de techniek. Dat is het doel.”

 

Praktijkopdrachten

Om dat doel te bereiken biedt Eric vanuit zijn bedrijf Witec ondersteuning aan de projecten van Makeport. Daarnaast voorzien zij in werkzaamheden waar de scholieren en leden van Makeport zich voor kunnen inzetten. Zo kunnen de scholieren bij hun organisatie bezig gaan met echte vraagstukken uit de praktijk en zich inzetten voor innovatie.

 

GAP Academy

Daarnaast gaat het opleidingsbedrijf GAP Academy zich vestigen op het terrein van Makeport Mercurius. “GAP Academy is een plek waar werkzoekenden en studenten zich kunnen opleiden. Zo krijgen zij de mogelijkheid tot een baan in de Techniek en Bouw.”, vertelt Eric. “Witec heeft een enorm groei potentieel. Daardoor is onze organisatie voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers en studenten. Alle niveaus zijn welkom! Bij Makeport verwachten we de werkzoekenden en studenten zeker te kunnen vinden.”

Vragen? Mail ons!

Vragen? Mail ons!

info@makeport.nl

Vragen en contact

Heb je vragen? Neem contact op via:
info@makeport.nl 
06 – 33 08 80 97 (Maarten van der Vlist)

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
ontvang nieuws in jouw mailbox.


Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

  • de financiële steun van het Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon;
  • het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland; en
  • de Regio Deal Oost-Groningen.