“Het samenbrengen van ideeën, kennis en netwerk vanuit verschillende ondernemers en scholen geeft een versnelling van innovatie in de regio.”

 

Ben Timmermans is bestuurslid binnen Makeport. Hij neemt hierbij zijn kennis mee vanuit zijn werkzaamheden voor Avitec infra en milieu. Hier is hij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.

“Als verantwoordelijke voor de bedrijfsvoering bij Avitec, kan ik mijn kennis inzetten binnen de coöperatie. Ik zie mijn rol voor het laten aansluiten van de doelstellingen van Makeport op de behoeften vanuit de bedrijven en ondernemers.”, zo vertelt Ben. “Het vinden van de goede aansluiting is van groot belang voor elke organisatie, zo ook voor Makeport.”, vult hij aan.

 

Uitzien naar de toekomst

Ben ziet uit naar de toekomst van de coöperatie: “Het is een innovatie. Een opleidingsplaats waar jongeren en start-ups terecht kunnen. Daarnaast is het een plek waar bedrijven uit de regio terecht kunnen met hun ideeën en innovaties.” Makeport zet zich ervoor in om  de ideeën en innovaties van de bedrijven verder te brengen. Met als doel het creëren van een maakindustrie in de regio. “Samenwerken is hierbij de multiplier tot succes.”, aldus Ben.

 

“Samenwerken is de multiplier tot succes.”

 

Versterking

Ben geeft aan dat zowel zijn organisatie Avitec de coöperatie versterkt als andersom. Zo kan hij vanuit Avitec ondernemerschap, netwerken en opdrachten inbrengen, zoals afstudeeropdrachten voor verschillende opleidingen. Daarnaast biedt de organisatie een plek om innovaties en ontwikkelingen in de praktijk te brengen middels pilots.

En wat betekent Makeport voor Avitec? Ben vertelt: “De coöperatie biedt een plek waar wij onze ideeën kunnen droppen voor nader onderzoek en pilots. Tevens is het een plek waar onze afstudeerders en stagiaires kunnen samenwerken met andere studenten van andere richtingen in multidisciplinaire opdrachten. Dit alles onder begeleiding van een ervaren hub-manager. Zeer waardevol!”

Vragen? Mail ons!

Vragen? Mail ons!

info@makeport.nl

Vragen en contact

Heb je vragen? Neem contact op via:
info@makeport.nl 
06 – 33 08 80 97 (Maarten van der Vlist)

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
ontvang nieuws in jouw mailbox.


Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

  • de financiële steun van het Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon;
  • het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland; en
  • de Regio Deal Oost-Groningen.