Nieuws

Dinsdag 13 juni organiseerden we samen met Gemeente Stadskanaal een deelsessie tijdens het VNG-congres. Het was een inspirerende middag waarin we hebben laten zien hoe Makeport Mercurius zich ontwikkelt.  

Hubmanager Maarten van der Vlist, bestuurslid Bert Dijkstra (directeur Ubbo Emmius) en wethouder Goedhart Borgesius verzorgden de aftrap van de sessie. De bestuurders waren erg enthousiast over de plannen die zij presenteerden en raakten geïnspireerd door wat Makeport doet.

Toekomstsplannen delen

Na de start gingen de deelnemers gezamenlijk richting de fabriekshal, waar een beursplein was opgesteld om te laten zien wat er op Makeport gebeurt en wat onze toekomstplannen zijn. Hier hebben we onder andere het Philips Museum gepresenteerd, én de mogelijkheden voor vlas en wol als circulair materiaal van de toekomst.

Nieuwe energie

Na het bezoek aan de verschillende stands hebben we afgesloten met een ritje in de trein van Museumspoorlijn STAR, die ons naar station Stadskanaal bracht. Het was een leuke afsluiting van een waardevolle middag vol nieuwe energie, waarmee we grote stappen zetten richting onze doelen!