NieuwsStudenten staan voor het bord van Makeport Mercurius in Stadskanaal

Bij Makeport geloven we dat je vooral leert in de praktijk. Ons innovatieve leerconcept biedt studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan het bedrijfsleven, met flexibele projecten, praktijkervaring en het ontwikkelen van beroepsproducten die daadwerkelijk in de praktijk worden toegepast. Begin oktober startte een groep Rechtenstudenten van de Hanze op Makeport aan zo’n project: het ontwikkelen van een handleiding voor alle stakeholders van de coöperatie.

De keuze voor Makeport

Twee studenten van deze groep, Michelle (20) en Chantal (22), vertellen over hun keuze om te leren van- en op Makeport: “We konden een plek kiezen op basis van onze interesses. Makeport sprak ons aan, omdat het nieuw is. We waren nieuwsgierig. Het is leuk om iets mee te krijgen van wat hier allemaal gebeurt.” De studenten leren hier in een omgeving met een minimale schoolsfeer en een sterke focus op de praktijk en het bedrijfsleven.

Projectaanpak

“Het doel van het project is een handleiding maken voor alle stakeholders van Makeport, met relevante wetsartikelen uit de statuten. De eerste paar weken bestonden uit schoolopdrachten. Nu gaan we bezig met een onderzoek om een goede basis te leggen. Hierin werken we praktijk- en theorievragen uit, en met die vragen gaan we in de praktijk aan de slag. Daarvoor houden we bijvoorbeeld enquêtes en interviewen we founders. Met de uitwerking daarvan proberen we een goed beroepsproduct te ontwikkelen.”, vertellen Michelle en Chantal.

Studenten leveren echt een bijdrage

“De begeleiding op Makeport is goed, we kunnen altijd vragen stellen en er wordt interesse getoond in onze opdracht.” Founder Rob van Hoof is bij het project aangeschoven als begeleider: “Bij Makeport verdwijnt het werk van studenten niet zomaar in een la. We zijn blij met wat ze doen, hun inspanningen leveren echt een bijdrage aan de coöperatie.“ Eind mei moeten de studenten hun eindproduct aanleveren. Tot die tijd blijven ze volop hun praktische vaardigheden en kennis ontwikkelen.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op, we vertellen je graag over de mogelijkheden die Makeport biedt.