Nieuws

Twee groepen studenten van de Hanzehogeschool zijn begonnen met het uitvoeren van meerdere opdrachten op Makeport. Elk project heeft een einddoel, met als kern het opdoen van kennis en ervaring tijdens het proces.

Philips Museum

Een van de opdrachten die de studenten aangaan, is voor het Philips Museum. Hiervoor zullen ze de kostprijs van een entreekaartje voor het museum bepalen. Het doel is uiteindelijk om met advies te komen aan Makeport, ten behoeve van het museum.

Business case

Het tweede project, een business case, legt de nadruk op duurzaamheid. Hierbij onderzoeken de studenten hoe omvormers en zonnepanelen kunnen worden hergebruikt voor huishoudens, met als doel het schrijven van een adviesrapport aan Makeport.

Coöperatie en start-ups

Daarnaast zal een groep zich buigen over het vraagstuk: “Hoe kan een coöperatie participeren in start-ups?” Het doel van deze opdracht is om aan het eind van het jaar een adviesrapport te presenteren aan Makeport. De inzichten hiervan zullen waardevol zijn voor de verdere toekomst van onze innovatie hub.

Bijdragen aan innovatie en groei 

Deze projecten zijn een mooi voorbeeld van de missie van Makeport om het onderwijs en bedrijfsleven samen te brengen. Hiermee bieden we studenten waardevolle kansen voor professionele groei en dragen we bij aan innovatie en groei in de regio!