Nieuws

De SMARTCirculair Bouw en Ontwerp Challenge is officieel gestart. Derdejaarsleerlingen van Noorderpoort Stadskanaal en Alfa College Hoogeveen gaan aan de slag met een innovatieopdracht voor Besa. Zij moeten met een circulair ontwerp komen ter verduurzaming van het kantoorpand van het ingenieursbureau.  

Het ontwerp moet voldoen aan een aantal eisen. Zo moet het energieneutraal en natuurinclusief zijn. Ook moet het een circulair en flexibel ontwerp zijn, die haalbaar is en goed te presenteren valt in bijvoorbeeld multimedia campagnes. Na de aftrap ging het team naar Borger om het betreffende kantoorgebouw van Besa te bekijken.

Vast lesonderdeel

Het team bestaat uit ongeveer 3 leerlingen per school, met een teamcaptain. Zij vormen samen één van de 10 landelijke teams die meedoen aan de Smart Circulair Bouw en Ontwerp Challenge. In totaal doen ongeveer 200 leerlingen mee. Tijdens de aftrap waren ook eerstejaarsleerlingen aanwezig om alvast meer te horen en leren over de uitdaging. Vanaf volgend schooljaar zal het een vast onderdeel in het lesprogramma worden.

Verbinding leggen

Makeport Mercurius heeft de verschillende partijen aan elkaar verbonden. Vanuit ondernemers is de wens groot om met leerlingen in contact te komen. Zij bieden stageplekken aan en willen hen enthousiast maken om later in hun bedrijf te komen werken. Makeport draagt graag bij aan het leggen van die verbinding!

De finale van de challenge vindt plaats op 14 juni.